Wednesday, November 13, 2013

TUVA 1 ÅR!

Idag blev vår prinsessa 1 år gammal. Var har året försvunnit? Tänk att vi haft dig hos oss i ett helt år…. inte ett helt smärtfritt år men dock så underbart iaf. Lilla Tuva det har hänt så mycket ditt första år…

Idag började vi dagen med att sjunga för Tuva och ge paket på sängen. Sedan kom mamma upp och vi gav oss av till simhallen, shit vad Tuva älskade det!! hon var tom under vattnet flera gånger och brydde sig inte det minsta=) sen åkte vi hem till Grebo igen och lagade mat och så kom Sara och Tim och vi käkade ihop alla och åt marängsvisch (orkade inte göra tårta idag igen=)

Såhär är Tuva idag 1 år gammal:
Sömn: sover i egen säng hela natten från ca 19:00 - 07:00. Vissa nätter vill hon sova hos oss men det är ett par enstaka.

Mat: älskar att äta och äter massor av allt. En stor (största barnburken som finns) En sådan äter hon lätt som en plätt och äter även av vår mat efteråt också. Hon föredrar att äta vår mat så hon får äta själv.   07:30 Gröt 1,5 portion.
10:00 en smootie
12:00 en burk mat och sedan något av det vi äter.
14:00 en yogurt
16-17 vår mat
18:30 1,5 portion gröt.

Välling är ingen större hit.

psykiskt: Oftast glad och leker bra ensam. Går runt och hittar på bus och kräver inte så mycket uppmärksamhet om hon inte är trött. Mycket temperamentsfull, blir lätt arg om hon inte får som hon vill. pratar massa men typ inget man förstår mer än mamma, pappa, da (vad är det?). Till Nova säger hon mamma nu, då Nova hela tiden säger till Tuva att "jag är mamma Tuva" Nova menar att hon är mamma till Dolly=) Men det fattar ju inte Tuva så hon springer efter Nova och ropar mamma ha ha ha. Bjuder in Nova till lek som att tex ställa sig vid soffan i hallen och ropa på Nova och börjar sedan springa runt soffan för att Nova ska springa efter.

Fysiskt: Springer nu istället för att gå om Nova och hon leker att de jagar varandra. Tuva tycker dock bara det är kul att leka om hon får vara den som blir jagad=) Gillar att leka vid spisen och röra i kastrullen och sedan gå runt med sleven eller skeden och bjuda alla=) Hon har ett visst ord för "smaka" som jag dock inte ha formulera i text=)
Hon har börjat klättra på allt sina stolar i sitt rum, upp till vår säng osv. vinkar (lite halvt dåligt ha ha ha ), klappar händerna och pekar på allt å säger "da". Staplar en kloss på en annan. sparkar bollar som liger på golvet och springer ifatt dem å sprakar igen.

ja det var väl lite uppdatering om Tuva.

Vi älskar dig så mycket vårt lilla troll!

Vår stora tjej!
 Paket på morgonen.
 Oj vad ska jag göra nu?
 Grattis-puss av storasyster.
 Nova hjälper så snällt till att öppna alla paket ha ha ha
 Lite lek på rummet (granskar vad Nova gör)
 Verkar ta lång tid, jag tar mig en kopp så länge=)
 Vänta nu här så får jag se att du gör rätt!
 Mums! ge mig nu!

No comments: